Bács-Kiskun megyei LMP aktivistáinak blogja

Csatlakozz! Légy része a változásnak! bacskiskun@lehetmas.hu

Lehet Más a Puszta

Lehet Más a Politika Kecskeméten! Céljaink: a helyi gazdaság megerősítése, közösségi, kerékpáros és villamos közlekedés fejlesztése, környezetbarát város létrehozása, és közösségi terek beindítása. Kapcsolat: kecskemet@lehetmas.hu

Friss topikok

A kecskeméti LMP első nagyobb sikere a közgyűlésben

2010.11.29. 16:37 Gaiaman

A délmagyar.hu beszámolója

Kecskemét - Amellett, hogy a kecskeméti önkormányzat a jövőben munkát ad a megváltozott munkaképességű embereknek, még 77 millió forintot spórol is egy csütörtökön elfogadott indítványnak köszönhetően.

 

 


Váltsák ki a rehabilitációs hozzájárulást az önkormányzat intézményeinél és cégeinél azzal, hogy megváltozott munkaképességűeket is alkalmaznak– indítványozta

Falusi Norbert

(LMP) képviselő a csütörtöki közgyűlésen. Ennek hármas előnye volna: egyrészt munkahelyet teremtenek, másrészt megtakarítanak mintegy 77 millió forintot, harmadrészt esélyt adnak a megváltozott munkaképességűeknek. A képviselő-testület az indítványt elfogadta. Falusi Norbert a

delmagyar.hu

tudósítójának elmondta, hogy napjaink globális válsága teljesen kiszámíthatatlanná tette a mindennapi munkavégzést, amely társadalmi problémákat okoz. - Az LMP szerint a krízis csak akkor enyhíthető, ha megbecsülik és előnyben részesítik a helyi állampolgárok tudását és a meglévő forrásokat – mondta a képviselő. - Ökopártként ezért olyan új politikai kultúrát képviselünk, amely ügyek mentén és konstruktívan politizál. Politikai és szakmai szempontból is fontos tarjuk mindezt. Az indítvány elkészítésének kivitelezésében többek között a szakmai oldal is jelentős szerepet kapott – tette hozzá Falusi Norbert.Falusi Norbert (képünkön balra) 
indítványának elfogadásával 77 millió forintot spórolhat a kecskeméti 
önkormányzat.
Falusi Norbert (képünkön balra) indítványának elfogadásával 77 millió forintot spórolhat a kecskeméti önkormányzat.

Dr. Zombor Gábor

polgármester ez ügyben elmondta: több szervezet is megkereste már az önkormányzatot ez ügyben, és vizsgálják a megváltozott munkaképességűek alkalmazásának lehetőségét.

Szólj hozzá!

Címkék: kecskemét lehet más a politika lmp falusi norbert

Tiszta lappal, tiszta kézzel

2010.10.01. 17:26 Gaiaman

Az LMP országos kampányfőnöke, Karácsony Gergely ma Kecskeméten tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, hogy a vasárnapi önkormányzati választáson nemcsak a képviselői és polgármesterei pozíciók sorsa dől el, hanem az is, hogy lehetőséget kapnak-e az új idők új politikusai, akik mentesek az MSZP-Fidesz összefonódásoktól. A választás tétje, hogy lesz-e olyan ellenzék, aki fellép az évtizedes "kéz kezet mos" gyakorlat ellen. Olyan új politikai kultúrát honosít meg az LMP, ahol nem a rövidtávú egyéni érdekek, hanem a hosszú távú közösségi célok vannak a központban.

 

Vágó Gábor országgyűlési képviselő az önkormányzatok eladósodottságára hívta fel a figyelmet. Elmondta, hogy az LMP helyi képviselői nem fognak asszisztálni a zárt üléseken eldöntött látványberuházások miatti eladósodáshoz. Az Országgyűlésben kezdeményezni fogja az LMP frakció törvényi szinten az önkormányzati hitelfelvételek korlátozását, az önkormányzatok gazdálkodásának erősebb felügyeletét.

 

A kampányfőnök elmondta, hogy Kecskeméten három képviselői helyre és 15 % körüli eredményre számítanak.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét mutyi karácsony gergely lmp erősödés vágó gábor

Négy év óta kell egy hely!

2010.09.29. 13:32 Gaiaman

   Az évek óta üresen pangó kecskeméti Városi Mozi előtt tartott sajtótájékoztatót a kecskeméti LMP kedd délután. A helyszínválasztással azt üzenték, hogy a fiatalok évek óta birtokba vennék az épületet, de az önkormányzat nem tesz előrelépéseket az ügyben. Annak ellenére, hogy négy éve a polgármester fő kampányeleme pont egy ifjúsági közösségi tér létrehozása volt.

   Turcsán Szabolcs ifjúsági szakértő, az LMP önkormányzati képviselőjelöltje szerint a két legnagyobb probléma a fiatalok elvándorlása és a fiatalság közügyektől való elfordulása. Közösségteremtéssel, kulturális közösségi terekkel és pályakép felrajzolással illetve a pályakezdők támogatásával lehet helyben tartani a fiatalokat. A részvételi költségvetés rendszerével a közügyekbe érdemi beleszólása lehet az ifjúságnak, így az érdeklődésüket is újra fel lehetne kelteni a közélet iránt.

   Kriskó Dávid civil menedzser, az LMP önkormányzati képviselőjelöltje elmondta, hogy a város jövője attól függ, hogy mennyire képes megtartani a jól képzett és tehetséges fiataljait. Fontos, hogy az ifjúsági referens a városban ne csak egy névleges titulus, hanem egy tapasztalt szervező legyen, aki képes koordinálni az ifjúsági programokat. Jelenleg sajnos Kecskemét esélymegvonó és nem esélyteremtő ifjúságpolitikát alkalmaz. A jelenlegi intézményrendszer figyelmen kívül hagyja a 14-30 éves korosztály igényeit.

Ezért is kell egy hely!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét ifjúságpolitika lmp kell egy hely kriskó dávid turcsán szabolcs

Erős helyi vállalkozók, átlátható gazdaságpolitika

2010.09.24. 11:30 Gaiaman

A Lehet Más a Politika kecskeméti csoportja a mai sajtótájékoztatóján bemutatta Kecskemétre vonatkozó gazdasági programját.

Ihászi Dániel közgazdász, az LMP lista harmadik helyén álló képviselőjelölt bemutatta a részvételi költségvetés rendszerét, amelyben közelebb hoznánk az embereket és a politikát, és amely egyfajta választói kontrollt biztosítana a város gazdálkodása felett. Az önkormányzati zárt ülések számát radikálisan csökkentenék, mert ez adja az alapját gazdasági mutyinak.

A Mercedes beruházás hullámát meg kell lovagolnia Kecskemétnek, nemcsak sodródni az eseményekkel. A helyi kis és középvállalkozásokat szeretnénk  helyzetbe hozni szakmai segítségnyújtással. A jövőbeli fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy az idegenforgalomban és a zöld, környezetipari szektorban szeretnének munkahelyeket teremteni, középtávon egy Zöld ipari park létrehozását is támogatják.

Vágó Gábor országgyűlési képviselő a város nagyra nőtt adósságállományával kapcsolatban elmondta, hogy nemcsak a városvezetés stratégiát nélkülöző luxusberuházásai, hanem az elmúlt nyolc év kormányzati csődje juttatta Kecskemétet ilyen rossz helyzetbe. Furcsállja, hogy az MSZP csupán négyévente a kampányban plakátokon aggódik a város viselt dolgaiért, a ciklus közben nem mutatnak gazdaságfejlesztési alternatívákat.

Nagy probléma Vágó szerint az önkormányzati tulajdonú cégek gazdálkodásának átláthatatlansága, példa erre a fürdőberuházás körül kialakult helyzet is. Az LMP átláthatóvá, és követhetővé teszi majd a közpénzekkel való gazdálkodást.

Vágó szerint a helyi gazdaság erősítése a jövő záloga. A Kecskemét Kártyát egy jó iránynak tartják, tovább bővítenék egy helyi védjegy rendszer felé a folyamatot, ami nem csak a helyi szolgáltatásokat, de a helyi termékeket előállító cégeket is helyzetbe hozná. Középtávon nem tartják elképzelhetetlennek, soproni mintára, egy kecskeméti helyi pénz létrehozását sem. A vidékfejlesztési szakember a város gazdaságának kitörési pontjait a zöld szektor és a turizmus mellett, a tudásalapú gazdaság fellendítésében látja, a Kreatív Innovációs Központ projektet visszahoznák a sírból, és nagy erőket mozgatnának meg a képzett helyi fiatalok Kecskemétre visszavonzásában.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét gazdaságpolitika vágó gábor ihászi dániel

Új közlekedési stratégiát Kecskeméten!

2010.09.22. 14:18 Gaiaman

Kecskeméti egyik legnagyobb problémája a tömegközlekedés rendszere, amin a következő négy évben egy tudatos stratégia mentén meg kell változtatni. A kecskeméti LMP az Autómentes Napon tartott sajtótájékoztatóján kifejtette a azokat a fejlesztési irányokat, amik mentén elképzeli a város közlekedését. Az autóbusz menetrend átalakítása, a kerékpáros hálózat fejlesztése, a városi utak teljes akadálymentesítése, a kisvasutak újraindítása, és középtávon pedig egy villamos vonal kialakítása szerepel az ökopárt programjában.

Falusi Norbert az LMP kecskeméti listavezetője elmondta, hogy Kecskeméti élhetőbbé tételében elsődleges, hogy legyen alternatívája az autóközlekedésnek. A városrészek közötti átjárhatóságot, a biztonságos közlekedést, és a környezetbarát megoldásokat fogja képviselni a közgyűlésben a közlekedés terén az LMP frakciója.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány közlekedés kerékpár kecskemét villamos kornyezetvedelem

Pártbeszéd helyett párbeszéd!

2010.09.17. 11:06 Gaiaman

Elindult a párbeszéd kampányunk! Találkozhatsz velünk mindennap a Főtéren, piacnapon a piacon. Minden héten lesz beszélgetős klubestünk és filmklubunk. Hétvégente sportolj és fiestázz velünk! Esténként számítunk kérdéseitekre felvetéseitekre a facebook oldalunkon. A hétvégén a lenti és sokszáz másik plakátot is kihelyezzük, hogy Kecskemét kizöldüljön!

2 komment

Tisztességes kampány, tiszta politika

2010.09.10. 12:53 Gaiaman

A Lehet Más a Politika kampányetikai kódex aláírását kezdeményezi az önkormányzati választásokon induló jelöltek közt. Az LMP nem vesz részt a régi pártok sárdobálásában. Tisztességes kampányt és tiszta politikát ígér a három befutó helyen lévő képviselőjelölt.

 

A kampány tisztaságának megőrzése érdekében egy helyi, a 2010-es önkormányzati választásokra összeállított Etikai Kódexet bocsát az LMP vitára, hogy a kampány Kecskemét fejlődéséről és a kecskemétiekről szóljon, ne a pártok civakodásáról. Az aláírást az LMP megszervezi, hétfőn délelőtt 10 órakor a Kossuth szobor előtt kerül rá sor (esőhelyszín: Zanzibár kávézó, a Liberté mellett).

 

Kriskó Dávid kecskeméti koordinátor elmondta: pártja nem kíván részt venni a Fidesz és az MSZP egymásra mutogatásában. A jelenlegi helyzetért mindkét régi pártot terheli a felelősség, hiszen a szocialisták végig kényelmesen asszisztáltak a  Fidesz vezetésű önkormányzat eladósodásához. Az LMP aktív, felelős és konstruktív ellenzéki politikát fog folytatni a közgyűlésben.

 

A Lehet Más a Politika kecskeméti kompenzációs listáját bemutatta:

1)      Falusi Norbert politológus-történész

2)      Kriskó Dávid civil menedzser

3)      Ihászi Dániel közgazdász-vállalkozó

4)      Dr. Bodolai László ügyvéd, publicista

5)      Turcsán Szabolcs pedagógus, ifjúságsegítő

6)      Tóth Zsigmond állatvédő, agrármérnök

 

Falusi Norbert elmondta, a Párbeszéd Kecskemétért kampányuk keretében párbeszédet kezdeményeznek a választópolgárokkal. A kampány célja egy új közbeszéd megteremtése, amely a valós ügyekről szóló politikai diskurzusra épül. Ezzel a kampánnyal szeretnének egy olyan négy éven keresztül folyó társadalmi párbeszédet elindítani, amely a közös gondolkodásról, egy új politikai magatartásról és egy tudatosabb életvitelről szól. Az ökopolitikai gondolkodás kulcseleme a részvételi demokrácia, amely bevonja a kis közösségeket a döntés hozatali folyamatba. A kampány kérdőívre épül, ahol 1-től 5-ig osztályozhatja a választópolgár a feltett kérdéseket, amely a közlekedés minőségéről, a közbiztonság állapotáról, a környezetünk milyenségéről, a helyi gazdaság előnybe részesítéséről szól.

 

Az LMP a közgyűlésben képviselni fogja a részvételi költségvetési rendszer intézményét, amely azt irányozza elő, hogy a város költségvetésének bizonyos százalékáról a lakosság dönt. Az LMP bízik abban, hogy befogadó fülekre talál ebben a kérdésben.

A Párbeszéd Kecskemétért kampány kérdőívei legalább a háztartások felébe eljut, amelyet a választópolgárok leadhatnak mindennap a főtéren az LMP standjánál, az LMP irodájában, illetve esténkét a facebook oldalukon várják az érdeklődők kérdéseit.

 

Az ökopárt három képviselői helyet szeretne elérni az új közgyűlésben. Azoknak a szavazataira számít, akinek szimpatikus volt az LMP programja és többpárti közgyűlést szeretnének Kecskeméten.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét kitelepülés etikai kódex lehet más a politika lmp erősödés falusi norbert kriskó dávid

Köszönjük!

2010.09.03. 17:52 Gaiaman

Mindehol választható Kecskeméten az LMP! Csak három szervezet állított kompenzációs listát, így jó esélyeink vannak! Köszönjük mindenkinek, aki energiát, hitet és kopogtatócédulát adott, hogy legyen friss erő a kecskeméti közgyűlésben!

 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét köszönet lmp kopogtatócédula

Ha alternatívát akar látni, kérjük adja az ajánlószelvényét még ma az LMP-nek

2010.09.01. 11:03 Gaiaman

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét lmp kopogtatócédula ajánlószelvény

Kecskméten járt Karácsony Gergely az LMP kampányfőnöke

2010.08.30. 16:45 Gaiaman

Az LMP kampányfőnöke szerint az őszi önkormányzati választások tétje az, hogy korrigálja a Fidesz országgyűlési választáson kapott hatalmi fölényét.
   

Az LMP azonban csak akkor tud alternatívát kínálni, ha ott lesz az önkormányzatokban - közölte Karácsony Gergely hétfőn Kecskeméten.
   

A Fidesz is számolt azzal, hogy a választásig kiderül, hogy Orbán Viktor sem tud a vízen járni és éppen ezért úgy változtatták meg a választási szabályokat, ami egyértelműen a Fidesznek lejtős pályává teszi az önkormányzati választásokat - mondta az LMP országgyűlési képviselője.
   

Karácsony Gergely hangsúlyozta: az elkövetkező néhány napban mindenhol gyűjtik az ajánlószelvényeket, hogy el tudjanak indulni a párt jelöltjei és színesíteni tudják azt a politikai palettát, ami most túlságosan egyszínűnek látszik.
   

A politikus kiemelte: az ajánlószelvények gyűjtésénél közvetlenül tapasztalják azt a "demokratikus intézményrendszert, amit a Fidesz-kormány áldásos tevékenységével kialakított".

ajánlószelvény


   

Fontosnak nevezte, hogy az önkormányzati választásokon az állampolgároknak legyen módjuk arra, hogy valamilyen visszajelzést adjanak a kormánynak azzal kapcsolatosan, hogy "nem feltétlenül erre kapta ez a párt, ez a frakciószövetség az állampolgárok felhatalmazását".
   

"Kabátlopási ügybe" keveredtünk ebben az ügyben - kommentálta az MTI kérdésére Karácsony Gergely azt, hogy a Jobbik feljelentést tett a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt, mert szerintük az egyik LMP-s jelölt pénzt kínált ajánlószelvényekért cserébe.
   

A nyilvánosságra került hangfelvételről elmondta: "ez a hangfelvétel nem bizonyíték arra, hogy ilyen történt volna, sőt az sem egyértelmű, hogy ilyen szándék megfogalmazódott volna ebben a beszélgetésben".
   

Hozzátette: nagyon sok ilyen provokáció érte a tagjaikat és "úgy látszik volt valaki, aki nem kellő egyértelműséggel fogalmazott és belekeveredett ebbe az ügybe".
   

A párt etikai bizottsága vizsgálja ezt az ügyet, de ez nem egy rögtönítélő bíróság, ezért a vizsgálatokhoz több időre van szükség - mondta az LMP kampányfőnöke.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét karácsony gergely lmp kopogtatócédula ajánlószelvény

Virraszt az LMP az ajánlószelvényekért

2010.08.28. 12:27 Gaiaman

Az LMP akárcsak az ország legtöbb városában, Kecskeméten is folyamatosan kint van az utcákon és a tereken, azért hogy alternatívát kínáljon az állpolgároknak a hatalmas narancsos túlsúllyal szemben.  Az állampolgárok így a folyamatos párbeszéd közben levetkőzhetik előítéleteiket, és megismerhetik azt, hogy mit tenne Kecskemétért az LMP. Ezért a Széchenyi téri kitelepülésükön és a Végh Mihály téri irodájukban hosszabb nyitva tartással reggel 9-től este 10-ig várják az ajánlószelvényeket.

Vágó Gábor a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a listaállításhoz szükséges számú körzetben már összegyűjtötték az ajánlószelvényeket. A jövő héten azért dolgoznak, hogy minden kecskeméti által választható alternatíva legyen az LMP. Újságírói kérdésre elmondta, hogy még versenyben vannak a polgármesteri jelölt indulásáért is, de a fő cél az, hogy a közgyűlésben hitelesen tudják képviselni az ökopolitika értékeit.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét lmp kopogtatócédula ajánlószelvény

Ajánlod?

2010.08.27. 18:13 Gaiaman

Szólj hozzá!

Címkék: kampány lmp ajánlószelvény

Levelünk a kecskemet.hu főszerkesztőjének

2010.08.26. 15:01 Gaiaman

Tisztelt Jegyző Asszony!

Mint a kecskemet.hu főszerkesztőjét arra kérem, hogy amint a Fidesz-KDNP képviselő-jeltöltjeit, úgy az LMP képviselőjelöltjeit is szíveskedjenek feltenni a kecskemet.hu önkormányzati fenntartású honlapra!

Az LMP kecskeméti jelöltjei:

Vágó Gábor
 • Kecskemét, Bács-Kiskun - 1. választókerület
 • Bemutatkozás
 • Segítség az ajánlószelvény kitöltéshez (minta)
Turcsán Szabolcs
Ihászi Dániel
 • Kecskemét, Bács-Kiskun - 3. választókerület
 • Bemutatkozás
 • Segítség az ajánlószelvény kitöltéshez (minta)
Parádi Dávid Sándor
 • Kecskemét, Bács-Kiskun - 4. választókerület
 • Bemutatkozás
 • Segítség az ajánlószelvény kitöltéshez (minta)
Kriskó Dávid
Dr. Bodolai László
Falusi Norbert
 • Kecskemét, Bács-Kiskun - 7. választókerület
 • Bemutatkozás
 • Segítség az ajánlószelvény kitöltéshez (minta)
Dr. Tóth Zsuzsanna
Gizúr Vivien
 • Kecskemét, Bács-Kiskun - 9. választókerület
 • Bemutatkozás
 • Segítség az ajánlószelvény kitöltéshez (minta)
Jánosi Ádám
 • Kecskemét, Bács-Kiskun - 10. választókerület
 • Bemutatkozás
 • Segítség az ajánlószelvény kitöltéshez (minta)
Pál Máté
Joó Kinga
Tóth Zsigmond
Fazekas Ferenc
 • Kecskemét, Bács-Kiskun - 14. választókerület
 • Bemutatkozás
 • Segítség az ajánlószelvény kitöltéshez (minta)
Fazekas András

Köszönöm együttműködésüket!--


Vágó Gábor


politológus-közgazdász


LMP országgyűlési képviselő

Szólj hozzá!

Címkék: lmp

Mozdítsunk meg minden bitet az interneten!

2010.08.26. 10:42 Gaiaman


Minden eszközt meg kell ragadnunk, hogy behozzunk minél több ajánlószelvényt. Az idő sürgetni kezdett. Kérünk téged, hogy küldj emailt, Facebook, iWiw üzenetet az ismerőseidnek, és kérd el tőlük az ajánlószelvényüket. (A mintalevelet ennek az emailnek a végén találod.) Csak egy mozdulat. Az eddigi két kampány megmutatta, hogy az LMP tagok közösségi tartalékai szinte kifogyhatatlanok. Most is erre kérünk, hogy szeptember 3-én délután 4-kor azzal a tudattal fejezhessük be a gyűjtést, hogy mi minden létezőt megtettünk, és minden követ megmozgattunk a közös sikerért, hogy bebizonyítsuk mindenhol Lehet Más a Politika!


A nagy sikerre való tekintettel újra elkészült a Twibbon alkalmazásunk, hogy a Facebookon és a Twitteren a profilképeteken jelezhessétek, hogy támogatjátok most is az LMP-t! http://twibbon.com/cause/Megint-lehet

Köszönöm nektek személyesen is, hogy segítetek közös célunk elérésében!

Vágó Gábor

 

MINTALEVÉL:


Kedves Barátom!

Arra szeretnélek kérni, hogy támogass egy számomra kedves és fontos célt. A Lehet Más a Politika áprilisban már megmutatta, hogy külső hátszél nélkül, közösségi összefogással is lehet változást elérni Magyarországon. Azóta a parlamentben is bizonyították rátermettségüket, még ebben a kétharmados helyzetben is. (http://lehetmas.hu/hirek/4835/az-elso-lepesek/)

Vészesen közeledik a szeptember 3-i leadási határidő és még nagyon sok cédula kell! Hogy ki a jelölted, megtalálod a honlapunkon a http://lehetmas.hu/valasztas/jeloltkereso címen. Kérlek, hogy ezen a héten Te is add le a hozzád legközelebbi leadóhelyen a nálad lévőket! Leadóhelyek itt: http://lehetmas.hu/valasztas/leadohelyek/

Az LMP kecskeméti központi irodája minden nap nyitva áll 10:00-tól 20:00-ig: Végh Mihály tér 3.

Ezen a héten még van rá lehetőséged, hogy utoljára minden ismerősödet végighívd, és elkérd tőlük az ajánlószelvényeiket!

Minden ajánlószelvény számít!

 Köszönjük Ferencz Éva Médea facebook varázslónőnek a segítséget!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest kampány kecskemét lmp ajánlószelvény mozgósítás erősödés

Kecskemet.hu=fidesz.hu ?

2010.08.25. 14:05 Gaiaman

Az LMP kecskeméti szervezete döbbenten látta a mai napon, hogy az önkormányzati fenntartású kecskemet.hu oldal nyitólapján a FIDESZ-KDNP képviselő és polgármester jelöltje vannak fent egy nagy fotóval. Az LMP támogatja, hogy a választók minél szélesebb körűen legyenek tájékoztatva az önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Ám azt felháborítónak tartja, hogy csupán egyetlen egy pártszövetség jelöltjeit mutatja be egy önkormányzati fenntartású honlap. A demokrácia és a sokszínűség jegyében a honlap szerkesztőinek kötelessége lett volna tájékoztatni az állampolgárokat a választáson induló többi szervezet jelöltjeinek személyéről is. Reméljük az önkormányzati fenntartású honlap kiköszörüli a csorbát, és lehetőséget ad a többi jelöltet indító szervezetnek is a bemutatkozásra.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz lmp

3 lépés, hogy Kecskeméten is más legyen a politika

2010.08.25. 10:23 Gaiaman

Ahhoz, hogy Kecskeméten elérjük a 2000 ajánlószelvényt, a leghatékonyabb módszer, ha mindenki mozgósítja a hozzá legközelebb lévőket és kitelepülünk a főtérre.

I)Hívd körbe az ismerőseidet! A gyenge kapcsolatok ereje csodákra képes!

1) Keresd fel 30 ismerősödet telefonon, hogy adják oda az LMP-nek az ajánlószelvényüket, hátha nem adták még oda, vagy nem dobták ki.- Ne állj meg addig, amíg nem ígértek oda összesen 15 ajánlószelvényt!
2) Irányítsd őket az egyik gyűjtőpontunkra
3) Köszönd meg, hogy segített reményt adni az LMP-nek és az országnak.
 
Akinek nincs meg a száma, vedd fel vele a kpcsolat web2-őn, iwiwen, facebookon megtalált régen látott ismerősöktől is bejöhetnek értékes ajánlószelvények.


II) Hozz létre gyűjtőpontot: Megadhatod a postaládád címét. Kérdezd meg a kedvenc helyed, vagy a közel lévő boltot, ahova mindennap jársz, hogy elhelyezhetnél-e a egy LMP gyűjtődobozt! Kell hozzá egy cipős doboz, becsomagolva, LMP szórólappal díszítve. Lehetőleg naponta-kétnaponta üríteni kell. A Végh Mihály téri LMP irodában van még doboz!

Írj neki, ha tudsz egy helyet: csilla.balog@gmail.com

III)Az LMP is kiállítja nyalka verbunkját!

A héten minden nap kitelepülünk a főtéren az Aranyhomok mellett, általában 10-18 óráig. Oda is elhozhatod az ajánlószelvényeket és iránythatod oda is ismerőseidet.

Természetesen mindennap kopogtatunk is. Bármikor ha ráérsz, szólj előtte, hogy tudjunk számolni veled!


Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét lmp ajánlószelvény

Legyél Te is önkéntes!

2010.08.21. 19:53 Gaiaman

Legyél Te is önkéntes! from lehetmas on Vimeo.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét lmp ajánlószelvény mozgósítás erősödés

Pörög a bannerünk is

2010.08.20. 12:38 Gaiaman

Szólj hozzá!

Címkék: banner kecskemét lmp vágó gábor falusi norbert

Bepörög a kampány- helyzetjelentés 1

2010.08.19. 12:13 Gaiaman

Csapataink párosával kint vannak a terepen, és házról-házra járva győzik meg az állampolgárokat, hogy támogassanak egy friss erőt Kecskeméten.

Két kitelepülési pontunk is működik, ahol aktivistáink várják szórólapokkal, újságokkal és pár jó szóval az érdeklődőket. A Széchenyi téren, az Aranyhomok oldalában, és a Petőfi Sándor utca elején az Univer bolt előtt találkozhatsz velünk.

Falusi Norbert, és Fazekas András már összegyűjtötték a jelöléshez szükséges számú ajánlószelvényt. Ez úton is gratulálunk nekik. Ma már ők is segítenek a többi körzetben.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét lmp kopogtatócédula ajánlószelvény kopogtatás

10 lépés amit tehetsz az kecskeméti LMP-ért

2010.08.17. 09:38 Gaiaman


Tegnap hivatalosan is eldördül a startpisztoly és megérkeztek az első kopogtatócédulák. A következő napokban szeptember 3-áig az a célunk, hogy jelöltenként legalább 100, összességében legalább 2000 ajánlószelvényt összegyűjtsünk. Ez nagy, ám teljesíthető feladat.

Mit is kell hozzá tenni 10 lépésben, hogy más legyen a politika Kecskeméten?

1) Telefonon keressük fel az ÖSSZES kecskeméti ismerősünket, hogy tegye félre nekünk a kopogtatócéduláját.

2) Aki tud, menjen kopogtatni a körzetében lakóknál. Ehhez kommunikációs segítséget, és szórólapot a Végh Mihály téri irodában kaphatunk Dávidtól: kriskodavid85@gmail.com

3) Az ÖSSZES kecskeméti ismerősünknek küldjük el egy ilyesmi üzenetet az iwiwen és a facebookon:

Kedves …!

 

   Augusztus 16-án megkezdődött az önkormányzati választási kampány, ezzel egyidőben az ajánlószelvények kipostázása. A Lehet Más a Politika egy zömében fiatalokból álló friss politikai erő, amely a tavaszi országgyűlési választásokon bejutott a Parlamentbe. Nagyon fontos, hogy a helyi önkormányzatokban is teret kapjon a fiatalos lendület, az ökopolitika. Ha egyetértesz azzal, hogy:

-          a városi tömegközlekedést át kell szervezni és több kerékpárút kell,

-          a gazdaságot a helyi termelőkre alapozva lenditsük fel és a részvételi költségvetés keretében a választók konkrétan beleszólhassanak a város pénzügyeibe

-          a város nagyobb gondot forditson a környezetvédelemre és a parkositásra, akkor kérlek támogasd jelöltjeinket valamint Vágó Gábor polgármester jelöltet az ajánlószelvényeddel!

 

   További információkért látogass el irodánkba, a Végh Mihály tér 3. szám alá, nézd meg blogunkat: www.lmpuszta.blog.hu, keress rá a Facebookon a Kecskeméti LMP csoportra, vagy hívj minket telefonon a +3630/3636490-es számon! Igény szerint házhoz megyünk a kopogtatócéduláért! Szólj ismerőseidnek is, hogy támogassanak minket, mert csak közös erővel lehet más a politika!

 

   Üdvözlettel: a kecskeméti LMP

 

 Bármilyen kérdés van ezzel kapcsolatban, keressük Gábort: vaggab@gmail.com

4) Jelentkezzünk kitelepülésre, közvetlen beszélgetésekre az állpolgárokkal Norbinál: falunor@gmail.com

5) Keressük meg az ismerős kocsmárost, boltost, és hozzunk látre kopogtatócédula-gyűjtő pontot, és jelezzük Norbinak:falunor@gmail.com

6) Írjuk meg a magunkét a választókerületünkkel, Kecskeméttel kapcsolatban a blogunkra: http://lmpuszta.blog.hu/, vagy a Facebook oldalunkra: http://www.facebook.com/lmpkecskemet, ezzel kapcsolatban is Gábort keressük: vaggab@gmail.com

7) Van egy szakpolitikai téma, amiben otthon érzed magad és elmondanád, hogy mit változtatnál? jelentkezz a jövő hétfőtől induló kecskeméti LMP világújdonságnak számító élő internetes beszélgetésére Gábornál: vaggab@gmail.com

8) Tudnád pár forinttal támogatni azt, hogy a kecskeméti LMP megjelenjen a helyi médiában? keresd Gábort: vaggab@gmail.com, vagy utalj a Számlaszámunkra: 10300002-10506374-49020359

9) Nézz be a Végh Mihály téri irodánkba, és érezd jól magad a közösségünkben.

10) Vidd az LMP jó hírét :)

Szólj hozzá!

Címkék: kampány lmp kopogtatócédula ajánlószelvény kopogtatás mozgósítás vágó gábor falusi norbert kriskó dávid

Vágó Gábor friss lendületet hozna a Kecskeméti Városházára

2010.08.16. 19:30 Gaiaman

A kecskeméti LMP bemutatta polgármesterjelöltjét Vágó Gábor személyében. A polgármester-jelölt elmondta, hogy új lendületet hozna Kecskemétre: megállítaná Kecskemét eladósodását, európai szintű kulturális központot hozna létre Kodály hagyományaira építkezve, a helyi kis és középvállalkozásokat egy helyi védjegyrendszerrel segítené a munkahelyteremtésben. Az állampolgárokat bevonná a helyi beruházások tervezésébe egy részvételi költségvetési rendszer keretében.

A kecskeméti választmány tagjai Falusi Norbert, és Kriskó Dávid elmondták a városi program főbb elemeit:

Tömegközlekedés

 

A város közlekedése nem bízható kizárólag egyéni közlekedésre! Létre kell hozni a város régióját felölelő közlekedési szövetséget, amelynek feladatai közé tartozik az integrált menetrendkészítés, hogy ne kelljen sokat várakozni, és az egyes városrészek közvetlenül átjárhatóak legyenek.

 

A városi és regionális közlekedés összekapcsolása! A városhoz szervesen hozzátartozó külvárosi térséget be kell vonni a város vérkeringésébe: a 10 éven belül megépítendő villamos vonalak (Széchenyi város – Mercedes gyár, Vasútállomás - Homokbánya) és vasút ill., agglomerációs buszjáratok városi közlekedésbe vonásával. Kombinált bérletrendszer kiépítése: a városi bérlettel fel lehessen szállni a Kecskemétre beérkező Volán buszokra.

 

Kerékpározás infrastruktúrájának és kultúrájának fejlesztése! A közlekedési fejlesztésekre jutó költségek fix részét kötelezően a kerékpáros közlekedés fejlesztésére kell fordítani. Szükség van egy ún. pókháló szerű kerékpárút hálózat kiépítésére. Elengedhetetlen a biciklitárolók számának bővítése.

 

Tömegközlekedők esélyegyenlősége! A babakocsis vagy nehezen járó utasok gondjain a fejlett technológiák (alacsonypadlós felszíni járművek) alkalmazásával segíthetünk.

 

A közlekedési fejlesztéseket EU-s támogatásokból széndioxid adó, dugódíj, városi teherszállítással kapcsolatos díjak és a súlyadó megemeléséből finanszírozzuk.

 

 

Gazdaságpolitika

 

Kecskemét gazdasági és üzleti központként játszott szerepe a Mercedes beruházással még inkább felerősödött. A helyi vállalkozókat kell helyzetbe hozni a gazdasági fellendülés során egy helyi védjegyrendszerrel. A részvételi költségvetés eszközével vissza kell húzni a várost a csőd széléről.

 

Kecskemét városa a csőd szélére jutott. Négy év alatt a város adóssága a tízszeresére nőtt, a kötvény kibocsátással 2 milliárd árfolyamveszteség érte a várost. Több milliárdos haszontalan luxusberuházásokba folyik az adófizetők pénze. Az LMP nem engedi, hogy a narancs-vörös mutyi csődbe vigye a várost. Ezért átlátható költségvetési politikára kényszerítjük a várost, és új stratégiát mutatunk.

 

A részvételi költségvetés rendszerével nyitunk a lakosság felé, és a város beruházásainak 10%-áról szóló döntést az emberek kezébe tesszük. A lakosság ötleteiből felépítkező, és az emberek felügyelete alatt végbe menő beruházásokkal közel hozzuk a közpénzek elköltését a kecskemétiekhez.

 

Helyi védjegy rendszert honosítunk meg. Az önkormányzat égisze alatt összegyűjtjük a helyi vállalkozókat, és egy olyan kedvezményi rendszert alakítunk ki, ami felpörgeti a helyi gazdaságot. A Mercedes betelepülésének a helyi kis és középvállalkozások legyenek a fő nyertesei!

 

A szakképzésre és a kutatás-fejlesztésre nagy hangsúlyt teszünk, hogy a gazdaságban a Kecskemétszóhoz a magas színvonalú párosuljon.

 

 

Közösség és környezet

 

   Az LMP számára az elsődleges cél az egészséges környezetben élő közösségek létrejötte. Ezért egy átfogó környezetvédelmi programmal segítjük elő a családok, az ifjúsági és idős közösségek egészségét. Közösségi teret kell nyitni a kecskemétiek számára.

  

   A kecskeméti panelházakat újra kell szigetelni, a nyílászárókat kicserélni, hogy a felújított lakások ne energiafalók, hanem energiatakarékosak legyenek. Az energiatakarékosság az élhető jövő záloga!

   Rendezett, tiszta közterekre van szükség. Az LMP azért fog küzdeni, hogy Kecskeméten – a bel-, és külvárosokban egyaránt – megkétszerezzék a kukák és szemetesek számát. Csak tiszta városban lehet tiszta közélet!

   Parkosításra és felújított játszóterekre van szükség a városban! Minél több a zöld felület, annál tisztább a levegő, annál egészségesebb környezetben nőhetnek fel a gyermekek. Az LMP nem csak beszél a városszépítésről, hanem saját kezével tesz is érte!

   A megújuló energiaforrásoké a jövő! Ezért naperőmű építését kezdeményezzük.

 

Közösségi program

 

   Tűrhetetlen, hogy 500 kisgyermeknek nem jutott óvodai férőhely, az LMP egy gyermek és ifjúság barát önkormányzat létrehozásán fog munkálkodni. Kell egy hely! Ahol a fiatalok, a családok és a nyugdíjasok tartalmasan tölthetik el szabadidejüket!

 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét harmadik tisztújítás lehet más a politika lmp kopogtatócédula ajánlószelvény klímavédelem mozgósítás erősödés vágó gábor

Kecskeméten is beindult az önkormányzati kampány

2010.08.15. 20:33 Gaiaman

A tavaszi nagy siker után idén ősszel is megméreti magát az LMP Kecskeméten az önkormányzati választásokon. Mind a 15 kecskeméti körzetben indít képviselőjelötet, és polgármester jelöltet is állít a Lehet Más a Politika kecskeméti csoportja.

A vársoban több ponton találkozhatsz majd aktvistáinkkal, és képviselőjelöltjeinkkel a kitelepüléseinken. Az LMP alulról szerveződő pártként elsődlegesnek tekinti a közvetlen kapcsolattartást a választókkal, éppen ezért a kitelpüléseken egy kérdőíven majd elmondhatod a véleményed Kecskemétről és az LMP-ről. Megtalálhatsz minket a facebookon, vagy az LMP irodában a Végh Mihály tér 3 szám alatt, a biobolt helyén.

Jelöltjeink:

1. egyéni választókörzet: Vágó Gábor:  Országgyűlési képviselő, szakterülete a vidékfejlesztés. A Bányai Júlia Gimnáziumban érettségizett. „Részvételi költségvetési rendszert kell kialakítani, hogy megakadályozzuk Kecskemét további eladósodását!”

2. egyéni választókörzet: Turcsán Szabolcs: Pedagógus, ifjúsági szakértő, egy gyermek édesapja. „Minden városrészben legyen egy ifjúsági közösségi tér, ahol kulturáltan szórakozhatnak a fiatalok!”

3. egyéni választókörzet: Ihászi Dániel: A kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett, majd közgazdászként diplomázott. Egy családi vállalkozás tagjaként legfontosabb számára a kis és középvállalkozások érdekképviseletének erősítése.

4. egyéni választókörzet: Parádi Dávid Sándor: Főiskolai hallgató a GAMF-on. Kecskeméten született, a Piarista Gimnáziumban érettségizett. Célja a Széchenyi sétány revitalizációja, melynek központjában a felújított fajátszótér funkcionálna közösségi térként.

5. egyéni választókörzet: Kriskó Dávid: Főiskolai hallgató, szakterülete a kultúra. A Kodály Iskolában érettségizett. „Minden területet lefedő, európai színvonalú kulturális palettát kell kialakítani a városban!”

6. egyéni választókörzet: Dr. Bodolai László: Kecskeméten nőtt fel, a Katona József Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE jogi karán végzett. Jelenleg ügyvédként és közjogi, közéleti publicistaként is tevékenykedik.

7. egyéni választókörzet: Falusi Norbert: Történész-politológus. Cukrász család sarjaként született. Célja egy olyan környezetbarát város építése, ahol előnyt élvez a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a szelektív hulladékgyűjtés.

8. egyéni választókörzet: Dr. Tóth Zsuzsanna: Nyugalmazott orvos alezredes. Azért indult ebben a csapatban, hogy tapasztalatával segítse a fiatalos lendületet. Mottója: „Jobb meggyújtani egy mécsest, mint szidni a sötétséget.”

9. egyéni választókörzet: Gizúr Vivien: Főiskolai hallgató. Célja a városfejlesztésben a tömegközlekedési rendszer és a közlekedési csomópontok újragondolása azért, hogy ne a legsűrűbben lakott helyek legyenek a legforgalmasabbak a városban.

10. egyéni választókörzet: Jánosi Ádám: Közgazdász, szakterülete az infokommunikáció. A Kodály Iskolában érettségizett. Célja, hogy az e-demokrácia elterjesztésével a közéleti aktivitás megnőjön, és a hivatalok működése egyszerűsödjön.

11. egyéni választókörzet: Pál Máté: Egyetemi hallgató. A köz- és lakóépületek energetikai felújításával a környezetvédelem szempontja mellett már rövid távon is hatékonyan lehetne csökkenteni a lakásfenntartás költségét.

12. egyéni választókörzet: Joó Kinga: Egyetemi hallgató. Jelenleg az ELTE bölcsészkarán tanul. Célja a külterületek infrastruktúrájának és közszolgáltatásainak fejlesztése.

13. egyéni választókörzet: Tóth Zsigmond: Agronómus, állatvédő. Évekig rádiózott, majd a helyi állatvédő alapítvány vezetője volt. A célja az, hogy a környezet és állatvédelem része legyen a város mindennapjainak is.

14. egyéni választókörzet: Fazekas Ferenc: Kisállat kereskedőként dolgozik. A Piarista Gimnáziumban érettségizett. Környezetvédőként fő célja, hogy a külterületi és tanyás térségben élők energiaellátása a megújuló energiákra épüljön.

15. egyéni választókörzet: Fazekas András: Katonatelepen született. Tanulmányait a Mathiász János Általános Iskolában és a Katona József Gimnáziumban végezte, jelenleg az ELTE-n régészetet hallgat. Mottója:” Katonatelep? Igen!”

 

A tizenöt jelöltnek jelöltenként kb. 100 ajánlószelvényt kell összegyűjtenie az induláshoz a saját körzetéből, a polgármester jelölt indulásához 2000 db ajánlószelvényre van szükség a város egész területéről. Ha támogatnád jelöltjeink indulását keress meg minket a kecskemet@lehetmas.hu e-mail címen, vagy a 30-3636-490-es telefonszámon. A gyűjtőpontjainkra is elhozhatod a kopogtatócéduládat.

Gyűjtőpontok Kecskeméten:

városrész

cím

név

Katonatelep

Lombos utca 20. (postaláda)

Fazekas András

Alsószéktó

Mérleg utca  (postaláda)

Rigó Róbert

Vacsi köz

1) Aranyeső utca 8.

Falusi cukrászat

 

 

2) Vacsi köz 77. (postaláda)

Nagy István Guba

Belváros

1) Simonyi utca 2.

Garázs kávézó

 

 

2) Végh Mihály tér 3.

LMP iroda

 

 

3) Csokonai u 11.

 

RUHAJAVÍTÓ

Széchenyi város

Reviczky Gyula utca

Negroni presszó


 

 

1 komment

Címkék: kecskemét lmp kopogtatócédula ajánlószelvény erősödés

Az utolsó nagy lökés az LMP szekerén

2010.04.06. 13:01 Gaiaman

Az LMP a paramentbe jutás küszöbén áll. Sokan szimpatizálnak velünk, de nem biztos, hogy elmennek szavazni. Most őket kell megmozgatni, és egy utolsó lökést adni a kampánynak.
 
Most mindenkire szükségünk van. Hogy megmozdítsuk az "alvó" szimpatizánsokat.
 
Ennek érdekében minden nap kint leszünk a főtéren, ha van egy kis szabadidőd, jelentkezz, hogy tudjuk mikor számíthatunk rád: 30-433-74-07- es telefonszámon.
 
Minden napra szervezünk lakossági fórumot, gyere el és hirdesd te is az ismerőseid körében.
 
04.06 kedd 17:00 Hetényegyháza- Vágó Gábor
04.07 szerda 17:00 Kecskemét- Lánchíd utcai Általános iskola- Vágó Gábor
04.07 szerda 17:00 Katonatelep Általános iskola- Falusi Norbert
04.08 csütörtök 17:00 Liberté kávézó- Szabó Rebeka
04.09 péntek 10:00 Liberté kávézó- rövid szabad beszélgetés Jávor Benedekkel
04.09 péntek 15:00 Tiszakécske művelődési Ház- Vágó Gábor

 
Több ezer plakát vár még arra, hogy dolgos kezek felnyalják őket Kecskeméten, és környékén. Sajnos valakik (valószínűleg a jobbikosok) több helyen letépték a plakátjainkat, így sok helyen pótolni kell. Ha esténként ráérsz egy kicsit, akkor jelentkezz Szabó Andrásnál segíteni: 30-3923917
 
Ha csak pár perced van, akkor küld körbe az ismerőseidnek, levlistákon, közösségi portálokon a reklámfilmunket. http://www.youtube.com/lehetmas#p/c/AF7B7460CF904C3D/0/f39uanvUMNI
 
Az LMP történelmi lehetőség előtt áll, légy te is része a sikerének!

Szólj hozzá!

Címkék: kecskemét lmp

Új LMP kampányvideó

2010.02.16. 00:59 Gaiaman

Kicsit amatőr, de nagyon a miénk :)

Szólj hozzá!

Címkék: kampány videó lehet más a politika lmp

Hogyan vedd ki a részed az LMP sikeréből? Kipróbált módszer, az eredmény garantált. Fél óra "munka".

2010.02.16. 00:52 Gaiaman

Köszönjük az eddigi segítségedet az ajánlószelvény gyűjtésben. A tíz körzetben Bács-Kiskun már több mint 1800 cédulát gyűjtöttünk össze, ez a szükséges szám ötöde. A munka java része még hátra van, és a helyzet egyre inkább biztatóbb. Három egyszerű lépést kell megtenni a sikerhez. Mindez fél órában. Garantált a siker, kipróbált módszer.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét bács lmp kopogtatócédula kopogtatás vágó gábor