Bács-Kiskun megyei LMP aktivistáinak blogja

Csatlakozz! Légy része a változásnak! bacskiskun@lehetmas.hu

Lehet Más a Puszta

Lehet Más a Politika Kecskeméten! Céljaink: a helyi gazdaság megerősítése, közösségi, kerékpáros és villamos közlekedés fejlesztése, környezetbarát város létrehozása, és közösségi terek beindítása. Kapcsolat: kecskemet@lehetmas.hu

Friss topikok

Kecskméten járt Karácsony Gergely az LMP kampányfőnöke

2010.08.30. 16:45 Gaiaman

Az LMP kampányfőnöke szerint az őszi önkormányzati választások tétje az, hogy korrigálja a Fidesz országgyűlési választáson kapott hatalmi fölényét.
   

Az LMP azonban csak akkor tud alternatívát kínálni, ha ott lesz az önkormányzatokban - közölte Karácsony Gergely hétfőn Kecskeméten.
   

A Fidesz is számolt azzal, hogy a választásig kiderül, hogy Orbán Viktor sem tud a vízen járni és éppen ezért úgy változtatták meg a választási szabályokat, ami egyértelműen a Fidesznek lejtős pályává teszi az önkormányzati választásokat - mondta az LMP országgyűlési képviselője.
   

Karácsony Gergely hangsúlyozta: az elkövetkező néhány napban mindenhol gyűjtik az ajánlószelvényeket, hogy el tudjanak indulni a párt jelöltjei és színesíteni tudják azt a politikai palettát, ami most túlságosan egyszínűnek látszik.
   

A politikus kiemelte: az ajánlószelvények gyűjtésénél közvetlenül tapasztalják azt a "demokratikus intézményrendszert, amit a Fidesz-kormány áldásos tevékenységével kialakított".

ajánlószelvény


   

Fontosnak nevezte, hogy az önkormányzati választásokon az állampolgároknak legyen módjuk arra, hogy valamilyen visszajelzést adjanak a kormánynak azzal kapcsolatosan, hogy "nem feltétlenül erre kapta ez a párt, ez a frakciószövetség az állampolgárok felhatalmazását".
   

"Kabátlopási ügybe" keveredtünk ebben az ügyben - kommentálta az MTI kérdésére Karácsony Gergely azt, hogy a Jobbik feljelentést tett a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt, mert szerintük az egyik LMP-s jelölt pénzt kínált ajánlószelvényekért cserébe.
   

A nyilvánosságra került hangfelvételről elmondta: "ez a hangfelvétel nem bizonyíték arra, hogy ilyen történt volna, sőt az sem egyértelmű, hogy ilyen szándék megfogalmazódott volna ebben a beszélgetésben".
   

Hozzátette: nagyon sok ilyen provokáció érte a tagjaikat és "úgy látszik volt valaki, aki nem kellő egyértelműséggel fogalmazott és belekeveredett ebbe az ügybe".
   

A párt etikai bizottsága vizsgálja ezt az ügyet, de ez nem egy rögtönítélő bíróság, ezért a vizsgálatokhoz több időre van szükség - mondta az LMP kampányfőnöke.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét karácsony gergely lmp kopogtatócédula ajánlószelvény

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpuszta.blog.hu/api/trackback/id/tr782259173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása