Bács-Kiskun megyei LMP aktivistáinak blogja

Csatlakozz! Légy része a változásnak! bacskiskun@lehetmas.hu

Lehet Más a Puszta

Lehet Más a Politika Kecskeméten! Céljaink: a helyi gazdaság megerősítése, közösségi, kerékpáros és villamos közlekedés fejlesztése, környezetbarát város létrehozása, és közösségi terek beindítása. Kapcsolat: kecskemet@lehetmas.hu

Friss topikok

Polgári engedetlenségi mozgalom a címer szabad használatáért

2009.11.10. 17:29 Gaiaman

Polgári engedetlenségi mozgalmat indít a Lehet Más a Politika! kecskeméti szervezete a kecskeméti címer használatával kapcsolatban. A mozgalom a szabad és ingyenes címer és zászlóhasználat mellett áll ki. A kecskeméti lokálpatrióta identitás bürökratizásása és átpolitizálása ellen.

A Lehet Más a Politika! kecskeméti szervezete felszólítja Kecskemét Megyei Jogú Város képviselőtestületét, hogy módosítsa a „Kecskemét város címeréről, zászlajáról; a címer és zászló, valamint a Kecskemét városnév használatának rendjéről, a közterületek nemzeti ünnepeken és a „Város Napja” alkalmából történő fellobogózásáról” szóló rendeletet.

Az LMP kecskeméti szervezetének tagjai egyénileg csatlakoznak ahhoz a dinamikusan fejlődő civil kezdeményezéshez, amely a helyi rendeletet szándékoltan megszegve, kiáll a címer és a zászló szabad használatáért. A polgári engedetlenségi mozgalom azért szegi meg tudatosan a szabályozást, hogy felhívja annak hibáira, illetve egy mélyebb erkölcsi alappal való összeütközésére a közvélemény figyelmét.

A szóban forgó rendelet, az LMP helyi szervezetének véleménye szerint, korlátozza a szabad véleménynyilvánítás jogát azzal, hogy a helyi emberek a lokálpatriotizmusukat, a címer és a zászló használatával nem tudják térítésmentesen kifejezni. A kecskeméti formális, illetve non-formális szervezetek, valamint a helyi médiumok számára is korlátozást jelent a hatályban lévő rendelet. A Kecskemét szó használatának bizottsági jóváhagyáshoz való kötése, nemcsak túlbürökratizálja a helyi szervezetek működését, de jogosulatlanul nagy hatalommal ruházza fel az illetékes bizottságot.

Az LMP programjában az egyik központi szerepet játssza a helyi közösségek és a lokális identitásoknak a megerősítése. A jelenlegi kecskeméti szabályozás ezzel szemben, politikai és adminisztratív akadályokat gördít az alulról jövő lokálpatrióta kezdeményezések elé. Az LMP helyi szervezete szerint a rendszerváltás utáni időszak politikai megosztottságához nagy mértékben hozzájárult a nemzeti, illetve közösségi jelképek egyes csoportok általi kisajátítása

 

A város nem a városvezetőké!

 Ne a politikusok mondják meg ki a kecskeméti!

 

További információ:

kecskemet@lehetmas.hu

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpuszta.blog.hu/api/trackback/id/tr211515870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halaloszto 2009.11.11. 11:41:34

Ugyanigy kampanyt fogtok csinalni, ha rajottok hogy taktakerecsenden van egy kecskemet vendeglo, ahol kecskemet cimeres a labtorlo, es kecskemet zaszlok az abroszok?

vajk

Gaiaman · http://lehetmas.hu/176 2009.11.11. 12:13:02

Itt nem a profit célú, hanem a nonprofit és a magáncélú felhasználásról van szó.
Ha valami profit érdekek mentén lejáratja Kecskemét nevét, abból is ügyet fogunk csinálni.

halaloszto 2009.11.11. 13:58:05

Ennek szivbol orulok!

vajk
süti beállítások módosítása