Bács-Kiskun megyei LMP aktivistáinak blogja

Csatlakozz! Légy része a változásnak! bacskiskun@lehetmas.hu

Lehet Más a Puszta

Lehet Más a Politika Kecskeméten! Céljaink: a helyi gazdaság megerősítése, közösségi, kerékpáros és villamos közlekedés fejlesztése, környezetbarát város létrehozása, és közösségi terek beindítása. Kapcsolat: kecskemet@lehetmas.hu

Friss topikok

LEHET MÁS A POLITIKA KECSKEMÉTEN!

2009.09.23. 20:54 Gaiaman

LEHET MÁS A POLITIKA KECSKEMÉTEN! 


A Lehet Más a Politika Párt politikai szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott Kecskeméten.

A helyi szervezet két vezetője elmondta, hogy még október legelején elindul egy olyan helyi ügyekkel foglalkozó problémafelvető kampány, melynek során párbeszédet fognak folytatni a helyi lakossággal. Ennek a problémafelvető kampánynak a fő elemei a fehérgalléros bűnözés, a Homokhátság ökológiai adottságainak a megváltozására adott politikai válasz, valamint a helyi közlekedés lesznek.

Az autómentes naphoz csatlakozva, az LMP helyi szervezete üdvözli, azt az ütemet, amilyennel az utóbbi időben elkezdett végre bővülni a kecskeméti kerékpárút hálózat. Ám Falusi Norbert felhívta a döntéshozók figyelmét arra, hogy a meglévő kerékpárutak karbantartása (kiváltképpen az Izsáki úti szakaszon), talán még fontosabb, és könnyebben végrehajtható feladat, mint az újak építése. A meglévő szakaszok összekötése élvezzen prioritást az új vonalak építése helyett. A városközpontban található kerékpártárolók kapacitása igen csekély ezeket növelni kell, ha valóban kerékpárbarát várossá kíván válni Kecskemét.

Az ősz folyamán csatlakozik az LMP az európai testvérpártjuknak (Európai Zöld Párt) egy zöld munkahelyteremtést propagáló, kampányához. A Zöld Fordulat a neoliberális politika miatt válságba jutott gazdaságnak mutat hosszú távú, és környezetileg is fenntartható kiutat. A programmal közel százezer munkahelyet lehetne teremteni Magyarországon. Az egész Európán átívelő aláírásgyűjtés részeként, Bács-Kiskun megyéből 500 aláírást vállalt az LMP.

Vágó Gábor lemondott kecskeméti és Bács-kiskun megyei koordinátori pozíciójáról, mivel vasárnap az LMP 3. kongresszusa beválasztotta az országos vezetést ellátó politikai szervbe, a választmányba. A fiatal politológus-közgazdász lokálpatriótaként nem kíván elszakadni a helyi közélettől, de bokros teendői nem engedik, hogy a helyi ügyeket is ő koordinálja. A megyei vezetés kinevezte helyére Falusi Norbert történész-politológust, aki a kecskeméti hálózatépítést és a helyi kampányokat fogja koordinálni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpuszta.blog.hu/api/trackback/id/tr11402792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása