Bács-Kiskun megyei LMP aktivistáinak blogja

Csatlakozz! Légy része a változásnak! bacskiskun@lehetmas.hu

Lehet Más a Puszta

Lehet Más a Politika Kecskeméten! Céljaink: a helyi gazdaság megerősítése, közösségi, kerékpáros és villamos közlekedés fejlesztése, környezetbarát város létrehozása, és közösségi terek beindítása. Kapcsolat: kecskemet@lehetmas.hu

Friss topikok

Tisztességes kampány, tiszta politika

2010.09.10. 12:53 Gaiaman

A Lehet Más a Politika kampányetikai kódex aláírását kezdeményezi az önkormányzati választásokon induló jelöltek közt. Az LMP nem vesz részt a régi pártok sárdobálásában. Tisztességes kampányt és tiszta politikát ígér a három befutó helyen lévő képviselőjelölt.

 

A kampány tisztaságának megőrzése érdekében egy helyi, a 2010-es önkormányzati választásokra összeállított Etikai Kódexet bocsát az LMP vitára, hogy a kampány Kecskemét fejlődéséről és a kecskemétiekről szóljon, ne a pártok civakodásáról. Az aláírást az LMP megszervezi, hétfőn délelőtt 10 órakor a Kossuth szobor előtt kerül rá sor (esőhelyszín: Zanzibár kávézó, a Liberté mellett).

 

Kriskó Dávid kecskeméti koordinátor elmondta: pártja nem kíván részt venni a Fidesz és az MSZP egymásra mutogatásában. A jelenlegi helyzetért mindkét régi pártot terheli a felelősség, hiszen a szocialisták végig kényelmesen asszisztáltak a  Fidesz vezetésű önkormányzat eladósodásához. Az LMP aktív, felelős és konstruktív ellenzéki politikát fog folytatni a közgyűlésben.

 

A Lehet Más a Politika kecskeméti kompenzációs listáját bemutatta:

1)      Falusi Norbert politológus-történész

2)      Kriskó Dávid civil menedzser

3)      Ihászi Dániel közgazdász-vállalkozó

4)      Dr. Bodolai László ügyvéd, publicista

5)      Turcsán Szabolcs pedagógus, ifjúságsegítő

6)      Tóth Zsigmond állatvédő, agrármérnök

 

Falusi Norbert elmondta, a Párbeszéd Kecskemétért kampányuk keretében párbeszédet kezdeményeznek a választópolgárokkal. A kampány célja egy új közbeszéd megteremtése, amely a valós ügyekről szóló politikai diskurzusra épül. Ezzel a kampánnyal szeretnének egy olyan négy éven keresztül folyó társadalmi párbeszédet elindítani, amely a közös gondolkodásról, egy új politikai magatartásról és egy tudatosabb életvitelről szól. Az ökopolitikai gondolkodás kulcseleme a részvételi demokrácia, amely bevonja a kis közösségeket a döntés hozatali folyamatba. A kampány kérdőívre épül, ahol 1-től 5-ig osztályozhatja a választópolgár a feltett kérdéseket, amely a közlekedés minőségéről, a közbiztonság állapotáról, a környezetünk milyenségéről, a helyi gazdaság előnybe részesítéséről szól.

 

Az LMP a közgyűlésben képviselni fogja a részvételi költségvetési rendszer intézményét, amely azt irányozza elő, hogy a város költségvetésének bizonyos százalékáról a lakosság dönt. Az LMP bízik abban, hogy befogadó fülekre talál ebben a kérdésben.

A Párbeszéd Kecskemétért kampány kérdőívei legalább a háztartások felébe eljut, amelyet a választópolgárok leadhatnak mindennap a főtéren az LMP standjánál, az LMP irodájában, illetve esténkét a facebook oldalukon várják az érdeklődők kérdéseit.

 

Az ökopárt három képviselői helyet szeretne elérni az új közgyűlésben. Azoknak a szavazataira számít, akinek szimpatikus volt az LMP programja és többpárti közgyűlést szeretnének Kecskeméten.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kecskemét kitelepülés etikai kódex lehet más a politika lmp erősödés falusi norbert kriskó dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpuszta.blog.hu/api/trackback/id/tr112286138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása