Bács-Kiskun megyei LMP aktivistáinak blogja

Csatlakozz! Légy része a változásnak! bacskiskun@lehetmas.hu

Lehet Más a Puszta

Lehet Más a Politika Kecskeméten! Céljaink: a helyi gazdaság megerősítése, közösségi, kerékpáros és villamos közlekedés fejlesztése, környezetbarát város létrehozása, és közösségi terek beindítása. Kapcsolat: kecskemet@lehetmas.hu

Friss topikok

Kecskeméten is beindult az önkormányzati kampány

2010.08.15. 20:33 Gaiaman

A tavaszi nagy siker után idén ősszel is megméreti magát az LMP Kecskeméten az önkormányzati választásokon. Mind a 15 kecskeméti körzetben indít képviselőjelötet, és polgármester jelöltet is állít a Lehet Más a Politika kecskeméti csoportja.

A vársoban több ponton találkozhatsz majd aktvistáinkkal, és képviselőjelöltjeinkkel a kitelepüléseinken. Az LMP alulról szerveződő pártként elsődlegesnek tekinti a közvetlen kapcsolattartást a választókkal, éppen ezért a kitelpüléseken egy kérdőíven majd elmondhatod a véleményed Kecskemétről és az LMP-ről. Megtalálhatsz minket a facebookon, vagy az LMP irodában a Végh Mihály tér 3 szám alatt, a biobolt helyén.

Jelöltjeink:

1. egyéni választókörzet: Vágó Gábor:  Országgyűlési képviselő, szakterülete a vidékfejlesztés. A Bányai Júlia Gimnáziumban érettségizett. „Részvételi költségvetési rendszert kell kialakítani, hogy megakadályozzuk Kecskemét további eladósodását!”

2. egyéni választókörzet: Turcsán Szabolcs: Pedagógus, ifjúsági szakértő, egy gyermek édesapja. „Minden városrészben legyen egy ifjúsági közösségi tér, ahol kulturáltan szórakozhatnak a fiatalok!”

3. egyéni választókörzet: Ihászi Dániel: A kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett, majd közgazdászként diplomázott. Egy családi vállalkozás tagjaként legfontosabb számára a kis és középvállalkozások érdekképviseletének erősítése.

4. egyéni választókörzet: Parádi Dávid Sándor: Főiskolai hallgató a GAMF-on. Kecskeméten született, a Piarista Gimnáziumban érettségizett. Célja a Széchenyi sétány revitalizációja, melynek központjában a felújított fajátszótér funkcionálna közösségi térként.

5. egyéni választókörzet: Kriskó Dávid: Főiskolai hallgató, szakterülete a kultúra. A Kodály Iskolában érettségizett. „Minden területet lefedő, európai színvonalú kulturális palettát kell kialakítani a városban!”

6. egyéni választókörzet: Dr. Bodolai László: Kecskeméten nőtt fel, a Katona József Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE jogi karán végzett. Jelenleg ügyvédként és közjogi, közéleti publicistaként is tevékenykedik.

7. egyéni választókörzet: Falusi Norbert: Történész-politológus. Cukrász család sarjaként született. Célja egy olyan környezetbarát város építése, ahol előnyt élvez a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a szelektív hulladékgyűjtés.

8. egyéni választókörzet: Dr. Tóth Zsuzsanna: Nyugalmazott orvos alezredes. Azért indult ebben a csapatban, hogy tapasztalatával segítse a fiatalos lendületet. Mottója: „Jobb meggyújtani egy mécsest, mint szidni a sötétséget.”

9. egyéni választókörzet: Gizúr Vivien: Főiskolai hallgató. Célja a városfejlesztésben a tömegközlekedési rendszer és a közlekedési csomópontok újragondolása azért, hogy ne a legsűrűbben lakott helyek legyenek a legforgalmasabbak a városban.

10. egyéni választókörzet: Jánosi Ádám: Közgazdász, szakterülete az infokommunikáció. A Kodály Iskolában érettségizett. Célja, hogy az e-demokrácia elterjesztésével a közéleti aktivitás megnőjön, és a hivatalok működése egyszerűsödjön.

11. egyéni választókörzet: Pál Máté: Egyetemi hallgató. A köz- és lakóépületek energetikai felújításával a környezetvédelem szempontja mellett már rövid távon is hatékonyan lehetne csökkenteni a lakásfenntartás költségét.

12. egyéni választókörzet: Joó Kinga: Egyetemi hallgató. Jelenleg az ELTE bölcsészkarán tanul. Célja a külterületek infrastruktúrájának és közszolgáltatásainak fejlesztése.

13. egyéni választókörzet: Tóth Zsigmond: Agronómus, állatvédő. Évekig rádiózott, majd a helyi állatvédő alapítvány vezetője volt. A célja az, hogy a környezet és állatvédelem része legyen a város mindennapjainak is.

14. egyéni választókörzet: Fazekas Ferenc: Kisállat kereskedőként dolgozik. A Piarista Gimnáziumban érettségizett. Környezetvédőként fő célja, hogy a külterületi és tanyás térségben élők energiaellátása a megújuló energiákra épüljön.

15. egyéni választókörzet: Fazekas András: Katonatelepen született. Tanulmányait a Mathiász János Általános Iskolában és a Katona József Gimnáziumban végezte, jelenleg az ELTE-n régészetet hallgat. Mottója:” Katonatelep? Igen!”

 

A tizenöt jelöltnek jelöltenként kb. 100 ajánlószelvényt kell összegyűjtenie az induláshoz a saját körzetéből, a polgármester jelölt indulásához 2000 db ajánlószelvényre van szükség a város egész területéről. Ha támogatnád jelöltjeink indulását keress meg minket a kecskemet@lehetmas.hu e-mail címen, vagy a 30-3636-490-es telefonszámon. A gyűjtőpontjainkra is elhozhatod a kopogtatócéduládat.

Gyűjtőpontok Kecskeméten:

városrész

cím

név

Katonatelep

Lombos utca 20. (postaláda)

Fazekas András

Alsószéktó

Mérleg utca  (postaláda)

Rigó Róbert

Vacsi köz

1) Aranyeső utca 8.

Falusi cukrászat

 

 

2) Vacsi köz 77. (postaláda)

Nagy István Guba

Belváros

1) Simonyi utca 2.

Garázs kávézó

 

 

2) Végh Mihály tér 3.

LMP iroda

 

 

3) Csokonai u 11.

 

RUHAJAVÍTÓ

Széchenyi város

Reviczky Gyula utca

Negroni presszó


 

 

1 komment

Címkék: kecskemét lmp kopogtatócédula ajánlószelvény erősödés

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpuszta.blog.hu/api/trackback/id/tr202223930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kmisi · http://5mp.eu/web.php?a=moneymentor 2010.08.16. 13:19:37

Hello mindenkinek!

Először is gratulálni szeretnék a jelölteknek. Örülök, hogy van LMP Kecskeméten, mert szükség van ellenzékre egy narancssárga városban.

Én egyfajta összefogást szorgalmaznék: minél több jelöltnek sikerül összegyűjteni a kopogtatócédulát, minél több névből/pártból választhat a szavazó, annál nagyobb az esélye, hogy nem csak egy erő jelenik meg a közgyűlésben.

Legyen ez közös cél, beszéljünk róla: www.tisztakezek.5mp.eu
süti beállítások módosítása