Bács-Kiskun megyei LMP aktivistáinak blogja

Csatlakozz! Légy része a változásnak! bacskiskun@lehetmas.hu

Lehet Más a Puszta

Lehet Más a Politika Kecskeméten! Céljaink: a helyi gazdaság megerősítése, közösségi, kerékpáros és villamos közlekedés fejlesztése, környezetbarát város létrehozása, és közösségi terek beindítása. Kapcsolat: kecskemet@lehetmas.hu

Friss topikok

Érvek

2009.11.11. 12:32 Gaiaman

 Több személyes visszajelzést is kaptunk a címer üggyel kapcsolatban pro és kontra. Az index címlapot is megjárt kecskemet blog bejegyzés kommentjeiben is feltűnt több érv is. Ezeket az érveket szeretnénk megosztani veletek.

Miért legyen szabadabb a címerhasználat?

1) A jelképek magáncélú és nonprofit használatát politikai bizottság döntéséhez kötni azt jelenti, hogy a közös lokálpatrióta identitást egy szűkkörű politikusi csoport határozza meg. Ők döntik el ki vallhatja magát kecskemétinek és ki nem.

Ez nagyon közösség romboló, ezért ellenezzük ezt a formáját az intézkedésnek. Ismét egy újabb terület, amire rá akarják tenni a hatalmon lévő politikusok a kezüket.

2) Ha a hivatása során csak a közgyűlés tagjai hordhatják bizottsági engedély nélkül a címert, azzal azt jelzik, hogy csak ők az igazi kecskemétiek. Orvosoknak, tanároknak, gazdasági szakembereknek és civil szervezeti vezetőknek már a bizottság elé kell járulnia engedélyért. Bebizonyítva, hogy ők már tettek annyit a városért, mint a politikusok.

Ez a közgyűlésben bent lévő politikusok önhittségének a bizonyítéka, hiszen magukat teszik egyedül érdemesnek kecskeméti jelképek viselésére

3) A kecskeméti nonprofit szervezetekenk egy újabb bürökratikus akadályt és pénzügyi terhet jelent ez a rendelet.

Az alulról jövő lokálpatrióta kezdeményezések gátja lesz ez az intézkedés. 

 

 

 

1 komment

Címkék: kecskemét lmp vágó gábor kecskemét címer falusi norbert

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpuszta.blog.hu/api/trackback/id/tr731517675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borembukk 2009.11.14. 16:58:17

Gratulálok az LMP csapatának azért, hogy demagógiában elérte a parlamenti küszöböt...
Nem kellene összetéveszteni a szezont a fazonnal, a közigazgatást meg a politikával. Az engedély megadása, vagy meg nem adása hatósági aktus, és nem politikai döntés.
Továbbá jó lenne elgondolkozni, h vajon mi lehetett a rendelet célja. Segítek, a kulcsszó mercedes.
süti beállítások módosítása